|
גם השנה ממשיכות להתקיים הרצאות בנושאי דרמה ותיאטרון, לפני קהלים מגוונים. כל ההרצאות מלוות בקטעי קריאה מתוך המחזות הנדונים או, לחלופין, בהקרנת קטעי וידאו מתוך הצגות. הן מתאימות במיוחד לחוגי בית, ערבי נשים, מכללות גימלאים, קתדרות עממיות וכו'. הפניות לממליצים יינתנו בשמחה לכל דורש! השנה מוצעות לבחירה שתי סדרות אפשריות, בנות עשרה מפגשים כל אחת (אם כי, כל הרצאה עומדת בזכות עצמה, ויכולה להינתן גם במנותק מן האחרות): סדרה 1 התיאטרון הישראלי - קווים לדמותו
סדרת הרצאות זו מתמקדת בתיאטרון הישראלי ומשרטטת את קלסתר פניו במשך 70+ שנות קיומו. בין היתר יידונו יחסה האמביוולנטי של היהדות לעצם העיסוק בתיאטרון, מאפיינים בולטים של הרפרטואר המוצג על במותינו, המגמה הרווחת של עיבוד יצירות ספרותיות לבמת התיאטרון ("סיפור על אהבה וחושך", "סוס אחד נכנס לבר", "כימים אחדים" הן רק דוגמאות אחדות מן העת האחרונה), ההתייחסות לשואה בדרמה הישראלית, התעצמות הקול הנשי בשנים האחרונות (ריבוי מחזאיות, במאיות ומנהלות תיאטרון בשנים האחרונות), דמויות מפתח בעולם התיאטרון הישראלי ופועלן (אישים כחנוך לוין, נסים אלוני, נולה צ'לטון, יהשע סובול, חנה רובינא ואחרים).
סדרה 2 סוגיות נבחרות מעולם הדרמה והתיאטרון
במהלך המפגשים יתוודעו המאזינים למושגי היסוד של שפת-התיאטרון, ייחודה של אמנות זו בהשוואה למדיומים אחרים, מקומו של השחקן בלב העשייה התיאטרונית (והויכוח הנצחי על מהות עבודת השחקן- האם הוא אכן "חייב" להזדהות עם התפקיד שהוא מגלם?), ז'אנרים דרמטיים עיקריים (טרגדיה, קומדיה), התיאטרון ה"ריאליסטי" המולך בכיפה במאה השנים האחרונות, ביקורת התיאטרון ויחסי האהבה-שנאה שבין המבקרים והמבוקרים, תיאטרון פוליטי ומידת השפעתו על הקהל, יחסי הגומלין בין התיאטרון ("האמנות הישנה") ומדיות מאוחרות יותר (כקולנוע וטלוויזיה) ועוד.
|